Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Harkányi Intézmények képes leírás - Harkány.tlap.hu
részletek »

Harkányi Intézmények - Harkány.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: harkany.tlap.hu » Harkányi Intézmények
Keresés
Találatok száma - 4 db
Drávai sétahajózás

Drávai sétahajózás

A Tour-Chance Kft. 1997-ben alakult harkányi székhellyel. Alapvetően idegenforgalmi tevékenységet ellátó családi vállalkozásról van szó, mely a környék vonzerejét felismerve azon munkálkodik, hogy minél többen megismerjék ezt a csodálatos tájat. A fő tevékenység a sétahajózás és ezzel egybekötött programok szervezése, valamint kereskedelmi szálláshely értékesítése Harkányban.

Harkány Erdei iskola

Harkány Erdei iskola

Egész évben kirándulási, erdei iskola és nyári táborozási lehetőséget kínálunk az iskola pedagógusai és gyermekei számára Harkányban a 2002-ben épült vendégházunkban, ahol egész évben folyamatosan fogadjuk Önöket. Vendégházunk a város központjától 700m-re helyezkedik el csendes, nyugodt környezetben az üdülőtelep szívében. Az épületben 48+3 fő elhelyezésére van lehetőség. A gyerekeknek 4-6-8-10 ágyas szobák szolgálnak szálláshelyül, kísérőik szobái a földszinten helyezkednek el önálló WC-vel, zuhanyzóval és előtérrel. A társalgó 50 fő befogadására alkalmas, itt kerül felszolgálásra a reggeli. Az ebédet és vacsorát egy közeli étteremben biztosítjuk.

Kitaibel Pál Általános Iskola

Kitaibel Pál Általános Iskola

Köszöntöm a 40 éves Kitaibel Pál Általános Iskola és Zeneiskola apraját-nagyját. A kerek évforduló alkalmas visszatekintésre. Az ember életében ez az a kor, amikor már szívesen emlékezünk iskolai élményeinkre, és még lázasan tervezzük iskolássá válásunk megismétlését. Az a csodálkozó szemű, nyíltszívű kisdiák, aki 1960-ban első osztályosként lépte át az új iskola küszöbét, most alkotó korban levő felnőtt. Ő, és azóta sok száz társa megélte a csodát: óriás lett betűországban, legyőzte a számokat, barátokra lelt. Az igényes, minden újra nyitott pedagógusok kezdettől partnerek voltak ebben az embert próbáló tevékenységben. A tanítványok az ismeretek mellett sok-sok élménnyel gazdagodtak. A kirándulások, táborok, versenyek és rendezvények alakították, formálták személyiségüket. A 40 éves iskola remek alkotóműhely. Hagyományai vannak, melyeket megújítva őriz és folyamatosan fejleszt. Az iskolában megalapozott tudás, emberi tartás, valóságos vagy eszményi mintakép jó útravaló az itt végzett gyermekeknek.

Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház

Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház

A Baranya Megyei Közgyűlés 1824. októberi ülésén az esküdtek felvetették a harkányi meleg víz fürdőként való használatba vételét: a fürdő történetében ez az év tekinthető az első fürdőévadnak. A gyógyvíz igénybe vételét akkor már orvosi javaslathoz kötötték. 1828-ban Batthyány Antal gyógyszállót építtetett - ez ma a kórház A épülete. 1844-ben készült el a korszerű és reprezentatív fürdőház, mely hosszú időn át Harkány egyik ékessége volt. 1955. október 15-én 120 ággyal nyílt meg a kórház közvetlen jogelődje, a Baranya Megyei Tanács Gyógyfürdőkórháza. A 70-es évek elejétől, a gyógy-idegenforgalom fellendülésével megkezdődött a külföldi fekvőbetegek kezelése. Az 1980-as évektől a harkányi gyógyfürdőkórházban 280 ágyon, évente 4100-4200 reumatológiai, mozgásszervi rehabilitációra szoruló, krónikus nőgyógyászati gyulladásban és pikkelysömörben szenvedő bőrgyógyászati beteget ápoltak.

Tuti menü