Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Harkány képes leírás - Harkány.tlap.hu
részletek »

Harkány - Harkány.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: harkany.tlap.hu » Harkány
Keresés
Találatok száma - 12 db
Ajánlatkérés Harkányi szállásoktól

Ajánlatkérés Harkányi szállásoktól

Keresse harkányi szállását, apartmanját annak felszereltsége, a városban való elhelyezkedése, árszínvonala, kapacitása alapján. Mindezt megteheti a SzállásKérés.hu portál harkányi szálláshelyeket bemutató aloldalán. A kiválasztott szállástól, szállásoktól egyéni illetve csoportos módon is kérhet szállásajánlatot, melyre minden szállás közvetlenül az Ön e-mail címére fog személyre szabott szállásajánlatot küldeni.

Harkány

Harkány

Tisztelettel köszöntöm Önt Magyarország egyik legjelentősebb gyógyfürdőhelyén. A víz gyógyító hatása, az előnyös földrajzi fekvés és a szinte mediterrán jellegű éghajlat mindig jelentős szerepet játszott a település fejlődésében. A környék nagy történelmi múlttal rendelkezik, látnivalókban gazdag. A borvidék és a kétezer éves Pécs közelében épült-kialakult Harkányfürdő majdnem kétszáz éve fogadja és szolgálja vendégeit. Kellemes üdülést és gyógyulást kívánok Önnek, családtagjainak, barátainak és ismerőseinek!

Harkány - e-szallás

Harkány - e-szallás

Harkány Baranya megye déli részén található, 8 km-re a horvát határtól. A Villányi-hegyég lábánál északi szelektől védve, festői környezetben helyezkedik el. A Harkányi Gyógyfürdő világhírű. Harkányban és környékén szálláshelyek, éttermek, a szabadidő eltöltésének széles választéka biztosít kellemes pihenést. Az idelátogatók szórakoztatását szolgálják a különféle fesztiválok és más programok, kiállítások. Ilyenek például az Ördögűző napok, Hímestojás napok, Pünkösdi Zenés Fesztivál, Fürdőfesztivál (július közepe), Harkányi Szüreti Fesztivál (szeptember második fele) rendezvényei. Harkány és környéke kirándulásokra is alkalmas.

Harkány - Vendégváró

Harkány - Vendégváró

Harkányt gyógyfürdője, mediterrán jellegű klímája teszi látogatott üdülőtelepüléssé. Látnivalót kínál a város és környékének történelmi múltja, és kikapcsolódást ígér az itteni borvidék. Harkány A Villányi-hegység és környéke.

Harkány - Wikipédia

Harkány - Wikipédia

Harkány királyi udvarnokok földje volt, melyet Károly Róbert király, mint örökös nélkül elhalt ember birtokát Pál fia György temesvári alvárnagynak adott, s határát is leiratta. 1397-ben az oklevelek a Byka nemzetség birtokának írták. A nemzetség birtokközpontja Terehegy (horvátul Teređ, Teriđ) volt. A család tagjai közül ismert volt többek között Byka Janás, aki Zsigmond királyt támogató 112 nemes között volt. Byka Miklós pedig a krakkói egyetemen tanult. A Byka család Szigetvár elestével halt ki. Harkány a török időkben is lakott maradt. Megmaradt lakosai főleg földműveléssel, szőlőtermeléssel foglalkoztak. A törökök kivonulása utáni időkben a falu birtokosa a Batthyány család volt. 1806-ban siklósi Földes Uradalom tiszttarrójához gyűdi Michel mocsárcsapoláshoz szeretne újra elmenn inyavalyáimtól megmenekedtem. - kéziratból fennmaradt töredék Dr. Lárencz László) 1814-ben a Batthyány család, hogy megnövekedett állatállományát nagyobb területű legelőkhöz juttassa, birtokán; a Gyűd-Harkány közt elterülő mocsarak lecsapolásába fogott. 1823-ban a lecsapoláskor a mocsarakban dolgozó egyik munkás; Pogány János nevű jobbágy, a mocsárból felbuzgó meleg vízben áztatva fájós lábát, attól meggyógyult. Gyógyulásának hamar híre ment a környéken, és az uradalom is felsmerte a gyógyvíz hatását.

Harkány info

Harkány info

Harkány Magyarország egyik legjelentősebb, legszebb gyógyfürdőhelye Baranya megye déli, mediterrán klímájú vidékén. Harkány kincse, a gyógyvíz ugyan már a török megszállás idején sem volt ismeretlen, az első fürdőszezon 1824-es dátummal íródott a vidék történelmébe.

Harkányi hírek

Harkányi hírek

A Dunántúl Online hírportál, nem csak a Dunántúl híreiről, eseményeiről olvashat a kedves látogató, hanem Harkány városáról is. Harkány nevezetességeiről, gyógyfürdőiről, kultúrájáról, eseményeiről, nap mint nap. Kellemes böngészést kívánunk!

Harkányi pihenés, szállás

Harkányi pihenés, szállás

Ezen az oldalon az egyszerü harkányi vendégháztól, a négycsillagos wellness hotelekig talál szállást. Csomagajánlatok, programajánló. Bemutatjuk a gyógyfürdőt, valamint a várost, képekel, ismertetőkkel. A harkányi szállodák akciós csomagajánlatai között tudja kivállasztani az Önnek leginkább megelelőt.

Harkányi túrázások

Harkányi túrázások

Az alább közölt információkkal segítséget szeretnénk nyújtani a környékünkön tervezett kirándulásaik megszervezésében, ezért tájékoztatást adunk az igénybe vehető programokról, az egyes települések közti távolságokról, fontosabb telefonszámokról. Cégünk vezetősége rugalmas bármilyen igénnyel szemben. Kérésükre összeállítjuk és leszervezzük a kirándulás programját. Lehetőség van speciális táborok szervezésére, mint úszó-, labdarúgó-, kézilabda-, lovastábor, zenei-, nyelvi tábor, pályaorientációs tábor.

Hirdetés
Lantos Lovastanya

Lantos Lovastanya

A Lantos család nádfedeles tanyája a Duna-Dráva Nemzeti Park csodálatos természeti környezetében a mattyi horgásztó közvetlen szomszédságában található. A teljesen lepusztult, romos tanyát 1995-ben vásárolta meg Lantos István annál az indoknál fogva, mivel ő a horgászat nagy szerelmese, hát majd egy kis hétvégi horgásztanyát alakít ki a saját és családja részére. A főépület elkészülése után egy új gondolat merült fel, mivel még egy hatalmas hobbi volt a családban és ez a lovak szeretete és a hozzájuk való kötödés, így egy istálló megépítése is a rövid távú tervek közé került.

Lovastanya Harkány közelében

Lovastanya Harkány közelében

Vendégházunkat elsősorban a természetjárást, a vidékkel való ismerkedést, a túrázást, egyéb kötetlen programokat előnyben részesítő vendégeink számára ajánljuk. Remek hely a Siklós,Villány közti az egész évben folyamatosan nyitva tartó Nagytótfalusi Parasztparadicsom. A 400 fős dél- baranyai település a Villányi hegység lábánál fekszik. Siklóstól 3, Pécstől 30 kilométerre van. A falu varázslatos természeti környezetben fekszik: a Dráva völgye, siklós méltóságteljes vára, valamint a Fekete-hegy és a kúp alakú Szársomlyó ölelésében. A térség éghajlatát szubmediterrán hatás, az igen meleg nyár, az általában enyhe tél, a korai kitavaszodás, és a hosszú, néha novemberig is eltartó kellemes ősz jellemzi. A Gábor ranch-en, ahol kisállatok, madarak, nagytestű emlősök, 14 ló, póni, mangalica disznók vannak.

Válasszon egy harkányi utazást

Válasszon egy harkányi utazást

Utazás Harkányba a Bónusz Brigádnál! A közösségi vásárlás egy csodás pozitívuma, hogy a szükséges érdeklődő szám átlépésével a cégek olcsóbbak szolgáltatásaik és termékek tekintetében. Ez különösen igaz akkor, ha szállásról van szó. A linkre klikkelve átnézheted az aktuális harkányi utazás bónuszokat. Egy üdülés alapból eléggé drágára képes kinőni magát. Épp ezért rengeteget számít, ha 50-90%-os bónuszokkal használjuk a szolgáltatásokat. Hisz így a harkányi utazás vége után több marad tárcánkban és ki tudja, esetleg még egy második útra is marad elég!

Tuti menü